Er CV Og Ansøgning Det Samme?

Pixabay

Nej, et CV og en ansøgning er ikke det samme, selvom de to ting oftest anvendes sammen. Der er fantisk markante forskelle på de to typer af dokumenter, som du sender, når du ansøger om et job.

Forskellen på et CV og en ansøgning er, at dit CV omhandler din fortid - altså det som du har opnået indenfor jobs, faglig erfaring, uddannelse og måske endda konkrete arbejdsopgaver. Ansøgningen er derimod mere fremadrettet og fokuserer på, hvorfor du skal have jobbet, samt hvad du kan byde ind med, hvis du får det.

Lav aldrig standard CV og ansøgninger

Lav aldrig en ansøgning og et CV til alle de jobs, som du søger. Sørg derimod altid for, at du skræddersyer både din ansøgning og dit CV til netop det job, som du søger.

Hvorfor så det? Det skal du, fordi det langt fra er alle jobs, der har nøjagtig de samme krav og forventninger til dig som medarbejder. Så med mindre du kun søger jobs, der mere eller mindre er identiske, så skal du altid skræddersy dine ansøgninger og dit CV til stillingsopslaget.

Du kan hjælpe dig selv ved at have en såkaldt "master" liggende af dit CV. Her tager du en kopi af den, hvor alle dine kvalifikationer er på. Herefter retter du det til, så det kun er de relevante kvalifikationer, der er tilbage på CV'et.

Undlad personlige oplysninger i både dit CV og din ansøgning - oplysninger så som, hvad din hobby er, samt andre ikke-relevante oplysninger, som intet har med dine faglige kvalifikationer at gøre.