Hvad Er Biodata?

Pixabay, geralt

Biodata er taget fra det engelske ord 'biographical data', hvor du bliver spurgt indtil dit liv, erfaring i arbejdslivet og andre perspektiver, hvor der kan blive spurgt ind til værdier, meninger og tro.

Man kan i dag sagtens blive spurgt ind til ovenstående ting til en jobsamtale. Spørgsmål i den retning kan være med til at give et bedre indblik i dig som person og være med til at give virksomheden er bedre indblik i, om du kan passe ind, hvis du bliver ansat.

Der er også nogle firmaer, der simpelthen vælger at lave en personlighedstest på alle ansøgere, inden de kalder folk til samtale. Så kan de her få sorteret folk fra, som de ikke selv mener passer ind.

Biodataen er i princippet også det, du skriver på et CV, hvor du skriver en din erfaring, værdier og andre ting, som kan være relevante for læseren.

Det kan måske virke lidt voldsomt at lave en test, inden man udvælger kandidater. Der er også nogle virksomheder, der vælger at gøre det i den sidste del af jobsamtalerne, hvis de ikke kan vælge mellem den ene eller den anden. 

Det gode ved disse test er dog, at de (ofte) er sikret, at de får en person ind i deres virksomhed, som fungerer sammen med resten af teamet og som ikke laver store udfordringer og måske vil afvige en masse fra fællesskabet.

Dette, du lige læste, er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe ørestikker, og meget meget andet. Herfra siger vi tusind tak.