Hvad Skriver Man I En Ansøgning?

Pixabay

Hvad skriver man i en ansøgning? De fleste kender det. Man sidder foran skærmen og skal skrive en ansøgning til drømmejobbet, der netop er blevet ledigt.

Men hvad skal man skrive? Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal skrive i en ansøgning. Se her et par konkrete tips til, hvad du skal skrive i en ansøgning.

Det skal man skrive i en ansøgning

Du skal først og fremmest forsøge at sælge dig selv med dine faglige kvalifikationer og din personlighed i en ansøgning. Dette skal du gøre ud fra et et match mellem dig, dine kvalifikationer og de påkrævede kvalifikationer i stillingsopslaget.

Det kan du gøre ved at gøre følgende, når du skriver en ansøgning:

  • Fang læserens interesse (brug powerord).
  • Tegn et klart billede mellem dine erfaringer, din personlighed og de ønskede kvalifikationer i stillingsopslaget via praktiske eksempler og beskrivelser af dine præstationer.
  • Undgå fyld. Drop fortællingerne om hvad du og venner eller familien bruger fritiden på. En arbejdsgiver er ikke interesseret i, hvad du bruger din fritid på, men hvordan du kan bidrage til virksomheden i fremtiden.
  • Hav fokus på hvad du kan bidrage med. Hvorfor netop dig fremfor andre?
  • Sælg dig selv! Jysk beskedenhed sælger sjældent billetter.
  • Lav altid ansøgningen konkret og relevant i forhold til det enkelte stillingsopslag. Drop standardansøgningen.

Derudover er det altid et plus, at du forsøger at få din ansøgning til at skille sig ud visuelt - på en god måde.

Husk også altid at kør en stavekontrol. Hvis du sjusker i din ansøgning, så kommer du sjældent til en samtale.

Her skal vi huske at takke: avXperten, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette blogindlæg. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis trådløs højtaler eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra avXperten kunne dette blogindlæg ikke lade sig gøre.