Hvordan Laver Man En Ansøgning?

Pixabay, slightly_different

Når du skal skrive en ansøgning, er der faktisk mange ting, man skal tage i betragtning, så man kommer videre til samtale og evt. ansættelse.

Jeg har selv skrevet en del og der er sket meget fra min første ansøgning til den seneste, jeg skrev.

Overskrift/blikfang

Ofte handler det om at skille sig ud fra mængden og har din potentielle arbejdsgiver læst 500 ansøgning, hvor der står 'tømrerlærling' eller 'ansøgning til lærerstilling', så er nok ikke meget energi tilbage, hvis du ligger nederst og har samme indledende ord. Kom med en sætning eller overskrift, som du selv vil læse igen og igen - 'Tømrerlærling med spræl i', 'Innovativ lærer med passion for børns læring'. Noget man ikke ser hver dag.

Læs jobopslaget

Det er vigtigt, at du i din ansøgning får fokus på de ting, som arbejdspladsen leder efter. En ansøgning må ikke være længere end 1 side (2400 anslag), da den ellers kan blive for lang. Herunder skal den også være let læselig, men stadigvæk med et professionelt udseende, så den heller ikke ser rodet ud. Gør gerne brug af et tema i din overskrift, så der kommer lidt spil ind i ansøgningen. Herunder er det også vigtigt at skrive dine oplysninger enten i 'header' eller 'footer', så de kan finde dig og eventuelt stille nogle spørgsmål, hvis det bliver nødvendigt.

Husk især at have fokus på, hvad du kan tilbyde med et tvist af, hvad virksomheden leder efter.

Dette du lige læste var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet finde: halskæde med bogstav. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.