Sådan Skriver Du En God Jobansøgning!

Pixabay

Mangler du inspiration til at skrive den gode jobansøgning? Vi har samlet de bedste tips til dig, der skal i gang med at skrive jobansøgninger. Held og lykke med jobjagten.

1. Vær opmærksom på modtageren

Det er kæmpe forskel på at skulle sende en ansøgning til en lokal håndværksmester eller et ministerium. Ikke alene bør man variere i sproget, det vil som oftest også være andre ting og kompetencer, der bliver ledt efter. Tilpas derfor din ansøgning til modtageren.

2. Hvorfor skal de vælge dig?

Mange skriver op og ned om, hvorfor man gerne vil have jobbet. Prøv i stedet at fokusere på, hvorfor netop du passer godt til stillingen og arbejdspladsen. Fremhæv dine relevante kompetencer, tidligere erfaringer med lignende arbejdsopgaver osv.

3. Vær skarp og konret

En potentiel arbejdsgiver gider ikke læse en lang ligegyldig smøre med en masse unødvendig fylde. Vær kortfattet og konkret i dine formuleringer, så læseren hurtigt kan danne sig et overblik over dig og dine kompetencer.

4. Lad en anden læse din ansøgning

Inden du sender din ansøgning afsted, så bør du lade en ven, kæreste eller lignende læse din ansøgning igennem, både for at tjekke grammatik og komma, samt feedback på selve indholdet.